Specialist transport en logistiek

AdobeStock 303605274 min 1 25 v2
Wat doet een Specialist Transport en Logistiek?

Als Specialist Transport en Logistiek werk je bij een planningsafdeling van een transportbedrijf dat beroepsgoederen vervoert. Of je gaat aan de slag op de transportafdeling van je eigen vervoerder of verlader. Aan de hand van de binnengekomen transportopdrachten stel je ritten samen en stel je een routevoorstel op voor de chauffeur.

Tijdens de uitvoering van het transport ben jij het aanspreekpunt voor de chauffeurs en opdrachtgevers. Daarnaast stuur je de assistent planners en chauffeurs aan en begeleid en motiveer je hen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Kortom: jij bent de spin in het web! Als planner wegtransport werk je vaak in ploegendiensten.

Overige logistieke opleidingen
Naast de werk- en leertrajecten voor de opleiding planner wegtransport kun je bij ons ook kiezen voor een toekomst als logistiek medewerker, logistiek teamleider of logistiek supervisor. Heb je interesse om naast je logistieke opleiding ook je rijbewijzen te halen, dan is de opleiding Logistiek PLUS jou op het lijf geschreven.

Werken in het wegtransport
Alle Nederlandse transportbedrijven samen vervoeren per inwoner van Nederland jaarlijks zo’n 25 ton goederen over de weg. Al die transporten moeten van tevoren goed worden gepland. Als planner wegtransport selecteer jij de juiste vervoersmiddelen, zorg je dat de laadruimte optimaal wordt benut, stippel je de beste route uit en zoek je de juiste chauffeur voor de opdracht. Dat maakt jouw werk in het wegtransport zo snel en dynamisch. Geen dag is hetzelfde!

Tijdens de opleiding besteden we volop aandacht aan jouw planningsvaardigheden, je communicatie en de vaardigheden die je nodig hebt om mensen aan te sturen, te motiveren en te begeleiden.

De voordelen op een rijtje
Als je voor Aldivèr kiest, zijn dit jouw voordelen:

  • Je hebt gegarandeerd een baan tijdens je opleiding.
  • Je krijgt een welverdiend salaris, conform de CAO.
  • Je krijgt de mogelijkheid om direct te starten met werken bij je toekomstige leerbedrijf.
  • Je bent verzekerd van een veilige werkplek bij een erkend leerbedrijf.
  • Je tekent een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
  • Wij dragen bij in je studiekosten, voor werkschoenen, een veiligheids- en/of heftruckcursus en jouw examens.
  • Voor het schoolgeld, cursussen en examens biedt Aldivèr je een hoge subsidie plus de kans op vergoeding van je volledige opleidingspakket.

Meld je aan   Bekijk onze vacatures

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!