Werken in de transport

Chauffeur word je niet, dat ben je al

Vrijheid, zelfstandigheid en een machtig gevoel. Dat is wat vrijwel alle chauffeurs in het goederenvervoer zeggen wanneer ze over hun beroep vertellen. Chauffeur word je niet, dat ben je gewoon. Natuurlijk heb je daarvoor wel een gedegen opleiding nodig. Een opleiding die wij voor je hebben.

FAL Fotoshoot TransportLogistiek 86 of 126
BBL Vrachtwagenchauffeur

Om chauffeur te worden, kun je niet zonder de benodigde rijbewijzen. Daarnaast moet je van alles weten over de goederen die je gaat vervoeren. Daar is onze BBL-opleiding voor bedoeld. Je werkt gemiddeld vier dagen per week. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt voor de nodige theorielessen. Voor de uren die je werkt, verdien je je eigen salaris. Er zijn verschillende mogelijkheden voor je opleiding. Maar wij helpen je sowieso om zo voordelig mogelijk de benodigde papieren te halen, inclusief je rijbewijzen. De kosten daarvan zijn voor onze rekening, waarvan jij een klein deel terugbetaalt via je salaris.

Lees meer

Vind hier antwoord op jouw belangrijkste vragen!

Hoelang duurt het voor dat ik mijn vakopleiding tot chauffeur heb gehaald?

Gemiddeld duurt dit 2 jaar (afhankelijk van de onderwijsinstelling).

Welke vooropleiding heb ik nodig om te beginnen aan de BBL opleiding?

Zodra jij een VMBO diploma hebt gehaald kun je beginnen aan de BBL opleiding. Hiernaast kun je de opleiding starten met een entreeopleiding of een overgangsbewijs havo/vwo.

  • VMBO-diploma
  • Entreeopleiding
  • Overgangsbewijs van havo/vwo jaar 3 naar jaar 4
Krijg ik een vergoeding voor mijn schooldag?

Jazeker bij Aldivèr krijg je ook gewoon betaald als je op school zit.Wij bieden een schooldagvergoeding van € 20,- netto per schooldag. Dit kan oplopen tot maar liefst € 800,- netto extra per jaar bovenop je salaris! 

AdobeStock 430638527 min 40
Leerwerktraject Vrachtwagenchauffeur

Heb jij je autorijbewijs al en wil je chauffeur goederenvervoer worden? Dan is het leerwerktraject Vrachtwagenchauffeur echt iets voor jou! Via Aldivèr ga je fulltime aan de slag en haal je binnen een half jaar je vrachtwagenrijbewijs. Om kennis te maken met jouw toekomstige baan, kun je bij één van onze leerbedrijven twee maanden op proef laten zien wat je in je mars hebt. Natuurlijk kun je ook hier gebruik maken van een voordelige spaarfinanciering met een lage eigen bijdrage en een voordelige bonusregeling.

Lees meer

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!