Maak nu de overstap

Kom werken in de transport en logistiek!

Op zoek naar een nieuwe baan met perspectief?

Van de bevoorrading van onze supermarkten tot het thuisbezorgen van boodschappen en online gekochte goederen. Zonder transport staat de wereld stil. En zonder logistiek geen transport. Meer dan ooit tevoren hebben de transport- en logistieksector behoefte aan nieuwe collega’s. Aan jou dus! Daarom is juist nu het moment voor een carrièreswitch.

Ben jij die enthousiaste chauffeur, die fanatieke vakman in het magazijn of die geboren logistiek planner? Laat je omscholen en vind een baan voor het leven. Benieuwd hoe je snel, makkelijk en voordelig kunt starten met je nieuwe toekomst? Wij bieden je professionele leerwerktrajecten aan door heel Nederland en helpen je letterlijk en figuurlijk op weg.

Neem contact met ons op

AdobeStock 430638527 30
Omscholen tot vrachtwagenchauffeur

Aldivèr is altijd op zoek naar gemotiveerde kandidaten die er bewust voor kiezen om de (over)stap te maken naar een carrière als vrachtwagenchauffeur. Ben jij bereid om hard te werken, ben je in het bezit van een B-rijbewijs en wil je investeren in je eigen toekomst? Dan zoeken we jou!

Tijdens ons omscholingstraject tot vrachtwagenchauffeur hou je je dagelijks bezig met logistieke werkzaamheden zoals laden & lossen, ga je als bijrijder mee met een ervaren vrachtwagenchauffeur en leer je zelfstandig een vrachtwagen besturen. Je wordt tijdens dit traject conform de cao van jouw leerbedrijf betaald.

De kosten van je rijopleiding betalen wij grotendeels. Door onze gunstige spaarfinancieringsregeling, waarbij je wekelijks een klein bedrag van je salaris apart zet, spaar jij je eigen bijdrage bij elkaar. Onze bonusregeling maakt het financiële plaatje nog interessanter. Je hoeft dus niet vooraf een groot bedrag te investeren als je wilt beginnen met je opleiding. Verdraaid handig.

Hoe werkt 't?
 1. Na onze uitgebreide voorselectie zoeken wij een leerwerkplek voor je. We kijken hierbij altijd wat het beste bij jou past. Je krijgt een studieovereenkomst plus een arbeidscontract van 6 maanden en je krijgt een baan bij een leerbedrijf bij jou in de buurt. Je werkt vijf dagen per week en helpt bij alle voorkomende werkzaamheden. Na twee maanden evalueer je samen met ons, je opleiding en je praktijkbegeleider hoe het gaat. Samen besluiten we of je het leerwerktraject vervolgt. 
 2. De volgende vier maanden volg je een gerichte vakopleiding in de avonduren en ga je in het weekend aan de slag bij een regionale verkeersschool bij jou in de buurt. Overdag werk je natuurlijk bij je leerbedrijf. Even flink doorbikkelen dus!
 3. Na het behalen van je diploma en de benodigde rijbewijzen heb je een tweede evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken jullie of alles goed verloopt en of je klaar bent om je eerste kilometers als Vrachtwagenchauffeur Goederenvervoer te maken. 
 4. Gedurende het tweede deel van het traject beoordelen we of je beschikt over de vereiste competenties en de benodigde beroepshouding, zodat jouw leerbedrijf je in kan zetten als ´beginnend vrachtwagenchauffeur’. Dit tweede gedeelte van het leerwerktraject duurt ongeveer 18 maanden.

Rijbewijzen
Voor het behalen van de rijbewijzen C, CE en de Code 95 heeft Aldivèr een degelijk basispakket voor je samengesteld. In samenwerking met een regionale verkeersschool word je snel en vakkundig opgeleid. Aanpassingen en/of uitbreidingen van het pakket leggen we vast in jouw nieuwe studieovereenkomst.

Begeleiding
Tijdens het gehele leerwerktraject word je vanuit Aldivèr begeleid door een consulent in jouw regio. Op je leerbedrijf is er een ervaren praktijkopleider die je dagelijks spreekt en begeleidt.

Wat verwachten wij van jou?
Om aan de slag te gaan met het leerwerktraject 'Vrachtwagenchauffeur Goederenvervoer' moet je aan de volgende criteria voldoen:

 • Je bent in het bezit van minimaal een MAVO-, VMBO- of HAVO-diploma
 • Je bent werkzoekend met 1-4 jaar werkervaring of je hebt eerder in deze branche gewerkt
 • Je bent in het bezit van een geldig B-rijbewijs
 • Je hebt een VOG-verklaring
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je hebt een positieve motivatie en beroepshouding
 • Je hebt een goede fysieke gezondheid
 • Je bent bereid om buiten kantoortijden, in ploegendiensten en/of in het weekend te werken
 • Je bent in het bezit van eigen vervoer

Naast je eigen bijdrage voor de rijopleiding, krijg je ook te maken met kosten voor een VOG-verklaring, de aanschaf van gedegen werkschoenen, een medische keuring en eventuele extra kosten voor het behalen van specifieke certificaten zoals het heftruckcertificaat. Wanneer je kiest voor onze spaarfinanciering dan helpen we je uiteraard met deze kosten.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!