Leerlingen vertellen over Aldivèr

Prachtige samenwerking tussen Veenstra|Fritom & Aldivèr

Jorinda (17) werkt, leert en verdient als reach-/heftruckchauffeur

Veenstra|Fritom ziet een goede match met Aldivèr omdat beide partijen het beste in de leerling naar boven willen halen. “Aldivèr is goed in het leggen van contacten en het enthousiasmeren van leerlingen. Dit valt of staat met goede begeleiding en daarnaast is aandacht voor de leerling heel belangrijk. Wij kunnen ze een fijne werkplek bieden met een mooie toekomst in de transportsector”.

Jorinda Terberg 2 v2

De 17-jarige Jorinda doet een BBL-traject Chauffeur wegvervoer via Aldivèr en werkt bij Veenstra|Fritom. Veenstra|Fritom is een familiebedrijf gespecialiseerd in het verzorgen van transport en warehouse activiteiten. Veenstra|Fritom maakt deel uit van de Fritom Groep. Jorinda werkt in Heeg en is onder andere verantwoordelijk voor het laden en lossen van vrachtwagens met de heftruck en het maken van inventarisatielijsten.

“Ik ben met Aldivèr in contact gekomen op een open dag van het Friesland College, waar ze mij veel informatie gaven die me erg aansprak. Al snel namen ze contact met mij op voor een eventuele werkplek. Ik had Veenstra|Fritom als eerste keuze aangegeven. Aldivèr heeft toen een kennismakingsdag geregeld voor mij!”, vertelt Jorinda. “Het leukste aan het werken bij Veenstra|Fritom vind ik dat er veel mogelijkheden zijn om te leren. Ik vind het mooi dat ik hier veel verschillende werkzaamheden mag uitvoeren.

Jorinda Heftruck

Zo zie ik hoe het er aan toe gaat op de planning, het warehouse en hoe de samenwerking is tussen de chauffeurs en het crossdock”, vertelt Jorinda. Om als dame te werken in een mannenwereld moet je wel je ‘mannetje’ kunnen staan. Daar heeft Jorinda gelukkig geen problemen mee. Ze ziet het voordeel er eigenlijk wel van in: “Je wordt sneller geholpen als dat nodig is”.

Via Aldivèr heeft Jorinda direct haar hef- en reachtruckcertificaat gehaald en kon daardoor direct ervaring op doen met het werken met de heftruck, het efficiënt laden en lossen van trailers en het werken met laad- en loslijsten. Bij haar leerbedrijf Veenstra|Fritom kan ze met vragen terecht bij de voorman, maar ook bij haar praktijkbegeleider. Veenstra|Fritom werkt dan ook al 30 jaar met BBL-leerlingen: “De voornaamste reden is om de leerlingen bekend en enthousiast te maken met de logistieke sector en de mogelijkheid te bieden om zo het vak te leren kennen. Gezien de krapte op arbeidsmarkt, vooral voor chauffeurs, is het van belang om jonge medewerkers binnen te halen en aan ons te binden,” aldus Nelleke Honnef, P&O Veenstra | Fritom.

Zowel Jorinda als Veenstra|Fritom ervaren de goede begeleiding van Aldivèr. “Bij Aldivèr kan ik altijd terecht en ze helpen je meteen. Ik heb een vast contactpersoon die mij regelmatig belt om te vragen hoe het gaat. Aldivèr is dan ook zeer betrokken bij mijn leertraject. Waar ik ook heel blij mee ben, is dat Aldivèr een heel groot deel van de rijbewijzen voor je betaalt. Daarnaast spaar je voor het resterende deel een klein bedrag per week”, legt Jorinda uit.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!