BBL Vrachtwagenchauffeur

AdobeStock 286727790 min 40

Wat leer je als leerling vrachtwagenchauffeur?

Tijdens het traject werken en leren als vrachtwagenchauffeur, leer je precies hoe het er in de transport en logistieke wereld aan toe gaat: je rijdt op een heftruck en je gaat af en toe mee als bijrijder van een ervaren chauffeur. Je leert alles over ladingen en het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de techniek van de vrachtwagen en aan de moderne technische hulpmiddelen zoals: de boordcomputer, GPS en de (digitale) tachograaf. Ook de verkeerregels in binnen- en buitenland en vrachtwagentechniek komen uitgebreid aan de orde. Kortom: je wordt grondig voorbereid op het chauffeursberoep.

De aller-voordeligste rijopleiding!

Om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te kunnen, moet je natuurlijk wel de rijbewijzen B, C en C-E halen. Hiervoor heeft Aldivèr een zeer goed en aantrekkelijk pakket samengesteld. In samenwerking met goede regionale verkeersscholen word je snel en verantwoord opgeleid. De kosten hiervoor worden grotendeels door ons betaald. Aldivèr betaalt de opleiding en gedurende het gehele traject leg je wekelijks een vast bedrag van je salaris in om jouw eigen bijdrage bij elkaar te sparen.

De bonussen die je kunt verdienen maken het voor jou nog aantrekkelijker, daarmee kan je tot maximaal 60% van je opleiding terug verdienen. Aldivèr biedt een zeer gunstige spaarregeling waarbij je wekelijks maar een klein bedrag hoeft te betalen om je opleiding te bekostigen. Je bent dus niet in 1 keer een groot bedrag kwijt. 

AdobeStock 507560066 min 25 v2

BBL-opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Als BBL vrachtwagenchauffeur werk je vier dagen per week bij een erkend transport en logistiek leerbedrijf en volg je één dag in de week de theoretische opleiding bij het ROC in de buurt.

Na het behalen van je rijbewijzen en vakdiploma werk je nog zo’n anderhalf jaar via Aldivèr. Je verdient dan natuurlijk het bijbehorende salaris en doet zo je eerste ervaring op als chauffeur. In de meeste gevallen is dit bij het bedrijf waar je als leerling al werkte en waar je later een vaste baan kunt krijgen.

Het voordeel voor jou
Als je voor Aldivèr kiest, zijn dit jouw voordelen:

  • Werkgarantie gedurende je opleiding
  • Mogelijkheid om direct te starten met werk bij je toekomstige leerbedrijf
  • Een werkplek bij een erkend leerbedrijf
  • Een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding
  • Een salaris conform de CAO met kans op salarisgroei
  • Garantie op werk na je opleiding
  • Lage studiekosten

Naast kosten zoals schoolgeld, krijg je ook kosten voor o.a., werkschoenen, heftruckcursus, rijlessen B, C en C-E en examens CCV. Met onze mogelijkheid van de spaarfinanciering, kunnen we je hierbij helpen.

Eenjarige mbo-beroepsopleiding tot vrachtwagenchauffeur
De eenjarige beroepsbegeleidende opleiding (BBL) tot vrachtwagen is het ideale leerwerktraject voor kandidaten die versneld een mbo niveau 2 diploma willen halen.

Vooropleidingsniveau voor chauffeur goederenvervoer niveau 2
Om voor deze opleiding in aanmerking te komen heb je minimaal een Mavo-, VMBO- of Havo-diploma. Heb je daarnaast een goede motivatie, hou je van aanpakken, geïnteresseerd in transport en logistiek en minimaal 16 jaar?

Heb je al een B-rijbewijs en wil je fulltime werken en in de avond leren, dan is het Leerwerktraject Chauffeur iets voor jou.

Meld je aan   Bekijk onze vacatures

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!