Bedrijven vertellen over Aldivèr

Referentie Bakker Logistiek Groep

Als specialist in transport en warehousing in de foodsector behoort Bakker Logistiek tot de grootste logistiek dienstverleners in de Benelux. Vanuit 10 vestigingen in de Benelux en met een vloot van meer dan 600 vrachtwagens zorgt Bakker Logistiek ervoor dat supermarkten, grootwinkelbedrijven en Retail ketens dagelijks de juiste producten onder de juiste omstandigheden ontvangen. Aan het woord Karin Blaauw, verantwoordelijk voor de coördinatie van BBL leerlingen binnen Bakker Logistiek Groep.

Partners in het opleiden van chauffeurs sinds 2010

“Bakker Logistiek en Aldivèr werk en leerbanen werken al sinds 2010 samen. Dat was voor ons de eerste kennismaking met BBL trajecten, dat beviel zo goed dat we het in 2011 echt serieus zijn gaan oppakken. Ik ben vanaf 2012 verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van de leerlingen die bij ons komen te werken.

Direct toegevoegde waarde

Een BBL leerling die bij ons aan het werk gaat, is direct van toegevoegde waarde. Omdat wij een logistiek dienstverlener zijn en niet alleen transporten verrichten, kan de leerling in de hele keten ervaring opdoen. Zo begint de leerling met orderpicking, laden en lossen van de wagens en heeft hij of zij administratieve taken. We laten de leerling zo snel mogelijk een diploma halen voor de heftruck en/of de hoogbouw truck, want daar is ook veel ervaring mee op te doen. Door de mensen allround te maken, creëren we begrip, een goede samenwerking en teamgevoel.

Aldivèr ontzorgt

We hebben een zeer prettige samenwerking met Aldivèr. Aldivèr ontzorgt ons door de contacten met school en leerling/ouders te onderhouden zodat wij op onze kerntaak, het opleiden van de leerling op de werkvloer, kunnen richten. Onze consulent is een verlengstuk van Bakker Logistiek. Hij voert de eerste gesprekken en maakt een voorselectie. Zodra de leerling is aangenomen, besteedt hij veel tijd aan de begeleiding. Onze consulent weet precies wie hier past en wie niet.

 Wat ons betreft moet een consulent de bindende factor zijn tussen de leerling en de ouders, school en ons als leerbedrijf. We hebben veel contact en als het moet staat hij direct op de stoep. Waar wij en de school een deel van het traject op kunnen pakken, heeft hij het totaaloverzicht.

 Wij verwachten dat de consulent blijvend alert is op veranderingen in de markt en die met ons deelt, zodat we hier samen op in kunnen spelen. Dit is altijd de basis van ons succes geweest.

Meedenken, snel schakelen, prettige samenwerking

Aldivèr denkt mee in het verbeteren van de processen en nieuwe opleidingsplannen binnen ons bedrijf. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld gezamenlijk een stageweek ontwikkeld en opgezet. We werken doorlopend aan onze werkwijze en opleidingsplannen en ook dat pakken we samen met Aldivèr op. Doordat alle partijen meedenken, creëren we draagvlak.

In de toekomst verwachten we weer samen met Aldivèr te groeien naar een grotere poule leerlingen.”

Karin Blaauw

Referentie Holwerda Logistics

Holwerda Logistics is een servicegerichte transport- en verhuisorganisatie met vestigingen in Almere, Lelystad en Amersfoort. Zij bieden hun diensten aan voor zowel particuliere- als bedrijfsverhuizingen. Daarbij is Holwerda Logistics continu op zoek naar nieuwe efficiënte en kwalitatieve oplossingen voor hun klanten. Door voortdurend te moderniseren zorgen ze voor een gedegen kwaliteitsgarantie. 

Al ruim 14 jaar biedt Holwerda Logistics de leerlingen van Aldivèr een uitdagende leerwerkplek, waar zij in een prettige en persoonlijke werksfeer aan de slag kunnen.

Aan het woord Ubbo Kuper, Operations Manager bij Holwerda Logistics:

“Aldivèr is meer dan alleen een uitzendbureau. Er wordt veel aandacht gegeven aan de leerlingen, waarbij ze goed begeleid worden tijdens hun studie. Dankzij de begeleiding van Aldivèr kunnen de leerlingen altijd bij iemand terecht met vragen of voor hulp. Daarmee biedt Aldivèr echt een meerwaarde. De samenwerking tussen ons en Aldivèr is prima. Als wij ergens mee zitten of iets moeten bespreken, dan gaat dat altijd soepel.

Aldivèr, de leerling en het leerbedrijf

Het lukt Aldivèr altijd om optimaal te manoeuvreren tussen de belangen van de leerlingen en die van het leerbedrijf. Wij merken dat Aldivèr goed met ons en de leerlingen meedenkt. Aldivèr is altijd bereid om te helpen of advies te geven. Daarnaast pakken ze zaken op die door ons als leerbedrijf worden neergelegd.

Behoefte naar meer

Dagelijks werken er tussen de 10 en 15 leerlingen van Aldivèr bij ons. In het magazijn gaan ze aan de slag als Leerling Logistiek Medewerker en in de vrachtwagen kun je de Leerling Chauffeurs vinden. De samenwerking bevalt ons goed en op dit moment hebben we dan ook zeker behoefte aan meer leerlingen van Aldivèr. In de toekomst verwacht ik dit zeker samen met Aldivèr op te kunnen pakken”.

Ubbo Kuper