Leerwerktraject Vrachtwagenchauffeur

Wat ga je doen tijdens het leerwerktraject 'vrachtwagenchauffeur worden'?

Aldivèr is op zoek naar gemotiveerde kandidaten die bewust kiezen om de (over)stap te maken naar een carrière als vrachtwagenchauffeur. Wil jij in aanmerking komen voor ons gespecialiseerde leerwerktraject tot vrachtwagenchauffeur? Reageer dan nu. Wij zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn om hard te werken, een B- rijbewijs hebben en willen investeren in hun eigen toekomst.

AdobeStock 507560066 min 25 v2

Werkzaamheden

Tijdens je leerwerktraject hou je je dagelijks bezig met logistieke werkzaamheden zoals laden & lossen, ga je als bijrijder mee met een ervaren chauffeur en zal je zelfstandig een vrachtwagen besturen. Je wordt betaald conform de cao van het bedrijf. Het leerwerktraject 'Chauffeur worden' is een initiatief van Aldivèr dat aansluit bij de actie- en sectorplannen ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

De kosten van de rijopleiding worden grotendeels betaald door Aldivèr. Via onze gunstige spaarfinanciering regeling, waarbij je wekelijks een klein bedrag van je salaris apart zet, ga je je eigen bijdrage bij elkaar sparen. Onze bonusregeling maakt het financiële plaatje nog interessanter. Je hoeft dus niet vooraf een groot bedrag te investeren als wilt beginnen met werken en leren als vrachtwagenchauffeur.

Verloop traject
Na onze uitgebreide voorselectie wordt een leerwerkplek voor je gezocht, één die goed bij je past. Je krijgt een studieovereenkomst plus een arbeidscontract van 6 maanden en je wordt geplaatst bij een leerbedrijf. Je werkt vijf dagen per week en verricht alle voorkomende werkzaamheden. Na twee maanden vindt jouw eerste evaluatie plaats om te bepalen of alles goed verloopt en om te kijken of het leerwerktraject wordt voortgezet.

De volgende vier maanden ga je een gerichte vakopleiding volgen in de weekend- en avonduren bij onze regionale verkeersschool. Overdag werk je gewoon. Na het behalen van je diploma en de benodigde rijbewijzen vindt er een tweede evaluatie plaats. Bij deze evaluatie wordt beoordeeld of alles goed verloopt en of je ondertussen ook beschikt over de vereiste competenties en beroepshouding. Hierna kan het bedrijf je in zetten als ´beginnend vrachtwagenchauffeur´. Dit tweede gedeelte van het leerwerktraject duurt minimaal 18 maanden, mede afhankelijk van de opleidingskosten en de gemaakte afspraken.

Rijbewijzen
Voor het behalen van de rijbewijzen C, CE en de Code 95 heeft Aldivèr een degelijk basispakket samengesteld. In samenwerking met een regionale verkeersschool word je snel en verantwoord opgeleid. Aanpassingen of uitbreidingen van het pakket wordt vastgelegd in een nieuwe studieovereenkomst.

Begeleiding
Tijdens dit leerwerktraject word je begeleid door een regio consulent van Aldivèr. Op het leerbedrijf is een ervaren praktijkopleider die je dagelijks spreekt.

Functie eisen
Aldivèr selecteert kandidaten voor het leerwerktraject 'Vrachtwagenchauffeur worden' op de volgende punten:

  • In bezit van minimaal een MAVO, VMBO of HAVO diploma
  • Recente schoolverlater of starter op arbeidsmarkt
  • Werkzoekend met 1-4 jaar werkervaring of branchewisselaar
  • In bezit van B-rijbewijs en eigen vervoer
  • VOG verklaring
  • Goede beheersing Nederlandse taal
  • Positieve motivatie en beroepshouding
  • Goede fysieke gezondheid
  • Bereidheid om buiten kantoortijden, in ploegendiensten en/of in het weekend te werken

Naast je eigen bijdrage voor de rijopleiding, krijg je ook te maken met kosten voor een VOG-verklaring, werkschoenen, medische keuring en eventuele extra certificaten zoals het heftruckcertificaat. Met onze optie van de spaarfinanciering, kunnen we je helpen met deze kosten.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!