Feestelijke dag bij Jansen Logistics op Urk

5 May 2022

Meestal werk je als beginnend vrachtwagenchauffeur van klein naar groot. Voor drie van onze enthousiaste BBL-leerlingen was het afgelopen maandag 2 mei nét even andersom. Zij ontvingen naast hun CE-rijbewijs ook een mooie miniatuurvrachtwagen uit handen van Aldivèr-consulent Henrik Beens. Trots poseerden ze voor de nieuwste truck van hun leerbedrijf Jansen Logistics op Urk, waar ze de komende jaren heel wat kilometers gaan maken.

Iedere diploma-uitreiking is een feestje. Voor Lukas Kramer, Arjan Zijlstra en Lukas Ras geldt dat zeker. Naast hun BBL-diploma aan het Deltion College Zwolle behaalden ze ook het groot rijbewijs. Bij Aldivèr delen we graag een blijvende herinnering uit aan dit bijzondere moment in de vorm van een miniatuurvrachtwagen.

Lukas Kramer, Arjan Zijlstra en Lukas Ras met Aldivèr miniatuur-vrachtwagens na het behalen van hun groot rijbewijs en BBL-diploma aan het Deltion College Zwolle.

De eerste kilometers 

"Regelmatig mag ik op pad langs onze leerwerkbedrijven voor deze feestelijke gebeurtenis", vertelt Aldivèr-consulent Henrik Beens. "Ook bij Jansen Logistics op Urk kom ik al jaren. Hier hebben heel wat van onze leerlingen het vak geleerd, de eerste kilometers gemaakt en zijn ze uitgegroeid tot ervaren chauffeurs in koel- en vriestransporten naar Scandinavië."

Al bijna twintig jaar is Jansen Logistics als leerwerkplek een vaste opleidingspartner van Aldivèr. "Hier op Urk geldt: een man een man, een woord een woord", vertelt directeur Arjan Jansen. "Die werkwijze hanteert Aldivèr ook. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Vandaar dat we al zo veel jaren succesvol samenwerken."

Het totaalplaatje

Van het logistieke werk achter de schermen tot het sleutelen in de werkplaats: bij Jansen Logistics maken leerlingen kennis met het totaalplaatje binnen de transport- en logistieke sector. "Wanneer we onze chauffeurs naar het buitenland sturen, moeten ze alles zelf kunnen", legt Arjan uit. "Van het verwisselen van een lekke band tot het repareren van een technisch mankement. Daarom laten we leerlingen binnen al onze bedrijfsonderdelen meewerken."

Eén van die bedrijfsonderdelen is de coldstore, waar Leen Wakker de leerlingen begeleidt. "In de coldstore regelen we het complete aanbod van verpakken, koelen, invriezen en opslaan", vertelt Leen. "Leerlingen ontdekken wat er komt kijken bij op- en overslag. Vaak gaat er een wereld voor hen open wanneer ze achter de schermen zien wat er bij komt kijken om een vrachtwagen te vullen."

‘De afgelopen twintig jaar hebben we al heel wat BBL-leerlingen mogen verwelkomen als nieuwe collega's’

Vis in de kuip

Het resultaat is een allround vakman die niet snel voor verrassingen komt te staan. "Als leerling kun je op Urk proeven aan meerdere specialismen binnen het vakgebied", vult consulent Henrik aan. "Wellicht denk je aan het begin van je opleiding dat je graag in het magazijn aan de slag wilt, maar kom je er hier achter dat je het werk in de werkplaats prachtig vindt. Dat is het voordeel van zo’n veelzijdige leerwerkplek: je ontdekt in de praktijk waar je talenten liggen." 

Die talenten houdt Jansen Logistics na het behalen van hun diploma graag binnenboord. "De afgelopen twintig jaar hebben we al heel wat BBL-leerlingen mogen verwelkomen als nieuwe collega's", glundert Arjan. "Als werkgever weten we precies wat voor ‘vis’ we in de kuip hebben en als leerling weet je exact wat voor werkgever je krijgt. Wat wil je nog meer?!"

Ben je benieuwd naar de andere voordelen van werken bij Aldivèr en ben je nieuwsgierig naar ons huidige vacature aanbod? Kijk dan op onze pagina voor meer informatie.

Ben je op zoek naar enthousiaste BBL-leerlingen voor jouw logistieke onderneming of transportbedrijf? Neem contact met ons op!