Het CornerEye-Systeem van Orlaco

Wat is het CornerEye-systeem?

Het CornerEye-systeem van Orlaco is een geavanceerd camerasysteem ontworpen om dode hoeken van vrachtwagens te elimineren. Het systeem bestaat uit camera's en monitors die de chauffeur een volledig zicht bieden op de omgeving van de vrachtwagen. Met live videobeelden helpt het systeem bij het voorkomen van ongevallen en vergroot het de veiligheid van zowel de chauffeur als andere weggebruikers. CornerEye is ontwikkeld met de nieuwste technologieën om een scherp en helder beeld te leveren, ongeacht de lichtomstandigheden.

Het probleem van dode hoeken

Dode hoeken zijn een groot veiligheidsrisico in de transportsector. Deze gebieden rondom de vrachtwagen zijn voor de chauffeur niet zichtbaar via de zijspiegels. Vooral bij het afslaan, inparkeren of manoeuvreren in druk verkeer kunnen andere weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, in een dode hoek verdwijnen. Daarom is het essentieel om technologieën zoals het CornerEye-systeem te gebruiken, die deze dode hoeken wegnemen.

Verbeterde veiligheid

Met het CornerEye-systeem wordt de verkeersveiligheid verbeterd. De camera's bieden een breed gezichtsveld dat de gehele omgeving van de vrachtwagen dekt, waardoor de chauffeur continu op de hoogte is van wat zich om het voertuig heen afspeelt. Dit real-time overzicht helpt bij het sneller en nauwkeuriger reageren op onverwachte situaties, zoals plotseling overstekende voetgangers of fietsers. Door de eliminatie van dode hoeken wordt de kans op ongelukken verminderd.

Vervanger van spiegels

Het CornerEye-systeem is een moderne vervanger voor traditionele zijspiegels. Traditionele spiegels hebben beperkingen in hun gezichtsveld en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, zoals regen of mist, die het zicht kunnen belemmeren. De camera's van het CornerEye-systeem daarentegen bieden een breder en stabieler beeld, ongeacht het weer. En ze verminderen de luchtweerstand van de vrachtwagen, wat zorgt voor een lager brandstofverbruik. Door de spiegels te vervangen door geavanceerde camera's, kunnen chauffeurs een veel veiliger en efficiënter zicht krijgen op hun omgeving.

Installatie en gebruik

Het installeren van het CornerEye-systeem is relatief eenvoudig en kan op verschillende modellen en merken vrachtwagens worden toegepast. Het systeem wordt geleverd met duidelijke instructies en kan in korte tijd geïnstalleerd worden door een professional. De camera's en monitors zijn zo ontworpen dat ze robuust en duurzaam zijn, bestand tegen zware omstandigheden op de weg. Chauffeurs kunnen snel leren hoe ze de videobeelden moeten interpreteren en het systeem optimaal kunnen benutten voor een veilige rit.

De innovatie van het systeem

CornerEye vertegenwoordigt een aanzienlijke innovatie in de transportsector. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals hoge-resolutie camera's en real-time videostreaming om een continu en duidelijk beeld van de omgeving van de vrachtwagen te bieden. Deze innovatie is een resultaat van jarenlange ontwikkeling en testen, waarbij de nadruk ligt op betrouwbaarheid en prestaties. De technologie zorgt ervoor dat zelfs in uitdagende omstandigheden, zoals bij slecht weer of in het donker, de chauffeur altijd een duidelijk zicht heeft. Deze innovatie draagt bij aan een toekomst waarin verkeersveiligheid steeds meer wordt gewaarborgd door technologische vooruitgang.

Het CornerEye-systeem van Orlaco is een baanbrekende oplossing voor het probleem van dode hoeken in vrachtwagens. Door geavanceerde camera- en monitortechnologie te gebruiken, verbetert het systeem de veiligheid op de weg aanzienlijk. Het biedt een breed gezichtsveld, elimineert dode hoeken en vervangt traditionele spiegels door betrouwbaardere en efficiëntere camera's. Met eenvoudige installatie en intuïtief gebruik is het een waardevolle aanvulling op de uitrusting van elke vrachtwagen. CornerEye is een uitstekend voorbeeld van hoe innovatie in de transportsector kan bijdragen aan veiligere wegen voor iedereen.

Meer weten?

Lees meer artikelen van Aldivèr of kom te weten wat wij kunnen betekenen voor jou!

Blogs  Meer over Aldivèr