"Ik ben van leerling uitgegroeid tot leermeester"

22 November 2021

"Ik ben van leerling uitgegroeid tot leermeester"

Tim Korpelshoek, teamleider bij Fast & Fluid Management in Sassenheim

Nog voordat zijn opleiding Logistiek teamleider bij Aldivèr officieel van start ging, stond Tim Korpelshoek (23) al op de werkvloer bij Fast & Fluid Management. In zes jaar tijd klom hij op van stagiair naar teamleider. Inmiddels begeleidt hij zelf Aldivèr-leerlingen. Van leerling naar leermeester.

"Ik ben in 2016 begonnen met de BBL-opleiding Logistiek teamleider. Tijdens het kennismakingsgesprek met mijn consulent bij Aldivèr gaf ik aan wat mijn wensen waren. Mijn consulent koppelde me vervolgens aan Fast & Fluid Management in Sassenheim. Een gouden match. Het klikte meteen. Ik werd warm ontvangen en kon al een paar weken voordat mijn opleiding van start ging aan de slag. Het enthousiasme van mijn collega’s werkte enorm aanstekelijk."

"Tijdens mijn driejarige opleiding werd ik klaargestoomd als teamleider. In de eerste twee leerde ik alle kneepjes van het vak. Van rijden op de heftruck tot de ins en outs van alle software die komt kijken bij het maken van een logistieke planning. In het derde jaar mocht ik nieuwe leerlingen van Aldivèr gaan begeleiden. Dat vond ik geweldig om te doen. In het begin voelde het wel wat vreemd. Ik was zelf net achttien en begeleidde jongens van zestien. Maar al snel kreeg ik meer zelfvertrouwen en groeide ik in mijn rol."

"Na het behalen van mijn diploma in 2019 kreeg ik gelijk een contract als assistent teamleider bij Fast & Fluid aangeboden. Inmiddels ben ik opgeklommen tot teamleider. De functie die ik ambieerde toen ik hier bijna zes jaar geleden voor het eerst kwam. Het begeleiden van Aldivèr-leerlingen is nu dagelijkse kost. Ik herken nog heel veel dingen die ik zelf ook had toen ik hier als stagiair kwam. De vele vragen en de zenuwen die de jongens hebben. Ik verzeker hen dat ze fouten mogen maken. Van je fouten leer je alleen maar. Dat was precies de boodschap die ik zes jaar geleden als stagiair ook kreeg. En kijk eens waar het mij heeft gebracht!"