"Ik maak samen met mijn leerlingen hun dromen waar"

11 January 2022

Diana Donker, consulente in de regio West-Brabant en Utrecht

Iedere leerling verdient een tweede kans. Ook als ze persoonlijke problemen hebben die hun opleiding in de weg staan. Dat is de overtuiging van consulente Diana Donker. Al 12,5 jaar begeleidt ze met liefde vele Aldivèr-leerlingen op weg naar hun droombaan.

"Had me 12,5 jaar geleden gezegd dat ik in de transport en logistiek zou werken en ik had je voor gek verklaard. Voordat ik bij Aldivèr begon, werkte ik jarenlang als recruiter in de uitzendbranche. Het plaatsen van mensen bij een passend bedrijf was bekend terrein, maar ik had totaal geen kennis van de logistiek- en transportwereld. Sterker nog: ik was ervan overtuigd dat het niets voor mij zou zijn."

"Toen een collega wegens ziekte uitviel, mocht ik zijn honneurs waarnemen in de transport en logistiek. Geheel tegen mijn verwachting in raakte ik verknocht aan deze sector. Het is een branche die letterlijk en figuurlijk altijd in beweging is. Een wereld waar leerlingen bewust voor kiezen en vaak al jaren van dromen. Die passie sprak me meteen aan."

"In die 12,5 jaar dat ik als consulente bij Aldivèr werk, heb ik heel wat meegemaakt. Waar het traject van de ene leerling heel soepeltjes verloopt, heeft een andere leerling juist onverwachte hobbels op z’n weg. Juist dat maakt mijn werk zo uitdagend. Bij velen kijk ik mee vanaf de zijlijn, maar er zijn ook leerlingen die ik van dichtbij intensiever begeleid."

"Alle energie die ik in mijn werk stop krijg ik dubbel en dwars terug wanneer een leerling aan het einde van het traject met succes z'n diploma behaalt. Sommige leerlingen komen binnen op hun vijftiende en zijn nog echt jongetjes. Maar wanneer ze op hun achttiende met hun diploma op zak achter het stuur kruipen zijn het volwassen kerels. Ik geniet enorm van die ontwikkeling die ze doormaken."

"Iedere leerling verdient een tweede kans. Daar ben ik van overtuigd. Ook als ze persoonlijke problemen hebben die hun opleiding in de weg staan, doe ik mijn uiterste best om ze te helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Dat is de kracht van een goede consulent; dat je samen met je leerlingen dromen waarmaakt."