"Mijn naam op m'n eigen truck is de ultieme beloning voor al het harde werk"

21 September 2021

"Mijn naam op m'n eigen truck is de ultieme beloning voor al het harde werk"

Gio Stravers, zelfstandig ondernemend vrachtwagenchauffeur

Als jochie van zeven zat Gio Stravers (20) elk vrij uurtje bij z'n vader in de cabine. Geen mooiere vakanties dan samen op de weg te zijn. Inmiddels zit Gio zelf achter het stuur en rijdt hij z’n vracht vanaf de veiling probleemloos naar iedere plaats van bestemming. Hopelijk vanaf volgend jaar in z'n eigen truck.

"Als kind al wist ik dat ik later net als m'n pa vrachtwagenchauffeur wilde worden. Op m'n zestiende begon ik bij Aldivèr met de opleiding chauffeur goederenvervoer. Toen ik 17 was heb ik gelijk m'n B-rijbewijs gehaald en daarna in één keer mijn grootrijbewijs. Met m'n diploma op zak kon ik aan de slag voor Aldivèr om m'n eerste meters te maken. Maar diep van binnen wist ik wat ik echt wilde: voor mezelf aan de slag."

"Samen met mijn consulent van Aldivèr heb ik de route naar mijn ZZP’er-droom uitgestippeld. Er werd volop met me meegedacht en ik kreeg alle hulp om voor mezelf aan de slag te gaan. Mede door die ondersteuning heb ik de stap weten te zetten en ben ik sinds maart dit jaar zelfstandig ondernemer in de transportwereld."

"Waar die ondernemersdrang vandaan komt, weet ik niet. Die heb ik altijd al gehad. Het leek me als kind al heerlijk om eigen baas te zijn. Tegenwoordig ga ik als chauffeur op pad voor transportbedrijven die me inhuren. De meeste ritjes zijn bloemen en planten, die ik vanaf de veilinghallen door heel Nederland vervoer. Maar ik heb ook al ritjes gehad naar Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Juist die afwisseling tussen binnen- en buitenland maakt het werk zo leuk."

"Als chauffeur heb je enorm veel vrijheid. Ik doe daar nog een schepje bovenop door naast chauffeur ook nog eigen baas te zijn. Op dit moment rijd ik op vrachtwagens van het transportbedrijf dat me inhuurt. Mijn grote droom is om volgend jaar mijn eigen truck aan te schaffen. Het moment dat ik mijn eigen naam zie staan op m'n truck is de ultieme beloning van de afgelopen jaren waarin ik hard heb moeten werken om mijn droom uit te laten komen. En een bedankje aan Aldivèr voor alle hulp onderweg."