Oud-leerling Björn: 'Mijn eigen plekje, mijn huisje op wielen'

8 August 2022

Oud-leerling Björn is nu 6 jaar werkzaam als chauffeur bij Holwerda Transport, hier werkt hij nog steeds met veel plezier. Björn wist vanaf jongs af aan al dat hij chauffeur wilde worden. Op 16-jarige leeftijd maakte hij daarom dan ook de keuze om de BBL-opleiding chauffeur wegvervoer te gaan volgen.

Tijdens een open dag bij het ROC van Flevoland kwam Björn in contact met consulent Henrik Beens, zijn gevoel over Aldivèr was direct goed. Björn en Henrik zijn samen op zoek gegaan naar een passende leerwerkplek en kwamen toen uit bij Holwerda Transport Almere BV waar zijn broer op dat moment ook werkzaam was. Björn ging op gesprek en voelde zich direct thuis bij Holwerda.

Binnen dit bedrijf begon Björn als bijrijder/verhuizer waar hij vooral geleerd heeft om met verschillende materialen te werken. Uiteindelijk behaalde hij zijn B-rijbewijs en mocht hij meubels vervoeren voor Leen Bakker met een busje. Toen Björn daarna zijn C-rijbewijs behaalde, kreeg hij een eigen bakwagen toegewezen vanuit Holwerda, hier maakt hij zijn eigen plekje van.

Uiteindelijk kwam Björn zijn grote droom uit toen hij zijn CE-rijbewijs behaalde en zijn eigen truck toegewezen kreeg, ‘zijn eigen plekje, zijn huisje op wielen’ zoals hij het noemt. Op dit moment vervoert hij keukens voor Bruynzeel en DKG keukens en heeft hij het nog steeds onwijs naar zijn zin.

Björn vertelde ons dat hij tijdens het meelopen met andere chauffeurs en collega’s echt geleerd heeft om een aanpakker te zijn. Zijn collega’s zijn inmiddels als vrienden voor hem, hij zegt altijd ‘vrienden heb je op de snelweg en binnen het bedrijf’. Hij vindt de overnachtingen erg gezellig, maar ook het samen werken met mede-transport collega’s. De sfeer is altijd goed.

Wat Björn zo leuk vindt aan de transport is de vrijheid die je hebt. In de trucker komt Björn echt tot rust en kan hij volledig zichzelf zijn en dingen loslaten. Hij vertelt ons dat het als trucker belangrijk is om goed uitgerust te zijn, zodat je weer veilig de weg op kan gaan, de transport is namelijk geen 9 tot 5 baan. ‘In de transport maak ik veel uren, maar dit is voor mij geen probleem door het plezier, de passie en de rust die ik ervaar in dit vak.’

De samenwerking met Aldivèr beschrijft Björn als uitstekend ‘de communicatie is top en je krijgt veel persoonlijke begeleiding’ zoals de evaluatiegesprekken samen met de teamleider en consulent. Björn heeft voor Aldivèr ook veel betekend. Door het goede contact met Henrik hielp hij met open dagen, hier wilde Björn altijd jongeren inspireren met zijn passie voor het prachtige vak als chauffeur. Door zijn positiviteit heeft hij geholpen voor nieuwe aanmeldingen bij Aldivèr. Hij hoopt de negativiteit voor dit vak uit de wereld te helpen.

Wat Björn wil meegeven aan de jongeren die de transport in willen ‘volg je hart, het chauffeurs vak is een prachtig vak maar je moet er wel achterstaan.’ Het chauffeurs vak is fantastisch maar je moet wel rekening houden met lange dagen.

De toekomst ziet Björn rooskleurig in: ‘ik zie mezelf nog vele jaren bij Holwerda werken, ik hebt hier erg naar mijn zin’.