Vanna vertelt hoe het is om lady trucker te zijn

De 23-jarige Vanna vertelt

Zij is nu 2 jaar werkzaam bij Vos Logistics te Woerden. Twee jaar geleden ging Vanna op zoek naar nieuw werk, toen zij het programma ‘Meiden Die Rijden’ zag wist zij het zeker, ik wil Lady Trucker worden! Na het behalen van haar B rijbewijs was ze vaak onderweg en vond het heerlijk om te rijden. Vanna vertelt dat zij een vrachtwagenchauffeuse altijd al een stoer beroep vond.

Een vrouw achter het stuur zie je gelukkig steeds vaker. Vanna verteld ons dat zij soms wel "haar mannetje moet staan." Als Ladytrucker hebben mensen soms wel wat vooroordelen, men denkt vaak dat het voor een chauffeuse allemaal wat lastiger is.

Als ze aan het werk is krijgt zij regelmatige opmerkingen zoals: "klein meisje achter het stuur" of "zoek je nog een bijrijder?" Vanna kan hier goed mee omgaan en vindt het zelfs wel eens grappig. Als chauffeuse heb je ook veel voordelen, ze merkt dat zij vaak wordt voorgetrokken door collega’s en krijgt vaak hulp aangeboden van mannen.

Wat Vanna het leukste vindt aan het chauffeurs vak is dat geen dag hetzelfde is. "Het is heerlijk om onderweg te zijn, daarbij kom ik op veel verschillende plekken." Ook vertelt ze "onderweg en bij klanten ontmoet je veel leuke en nieuwe mensen."

Haar voorkeur voor transport is op dit moment stad distributie, de reden hiervan is omdat ze graag bezig is en liever niet lang stil zit. "Bij stadsdistributie heb je veel uitdaging in je werk."

Image not found

Samenwerking met Aldivèr

Vanna is met hulp van Aldivèr Werken en Leren aan het werk gekomen bij Vos Logistics. Aldivèr heeft door te kijken naar mijn wensen en behoeftes mij geplaatst op deze geschikte werkplek. "Ik heb mezelf altijd gehoord gevoeld bij Aldivèr" vertelt ze. Wanneer er iets is kan Vanna altijd contact opnemen met haar consulent Kimberley. Laatst heeft ze een evaluatiegesprek gehad met haar leerwerkplek en met Aldivèr, resultaat? Alles verloopt super!

Vanna volgt een leerwerktraject bij Aldivèr er ervaart dit als prettig. Ze is ooit begonnen als loods medewerker waar zij veel geleerd heeft zoals: pallets vastzetten en het helpen bij het laden en lossen. Vervolgens is ze begonnen met lessen, dit vond ze in het begin wel spannend. Maar wat ze zo fijn vond aan het leerwerktraject is dat zij alles in haar eigen tempo mocht doen. Ze wilde namelijk eerst graag een jaar ervaring op doen op de bakwagen. Vorige maand heeft Vanna haar CE rijbewijs gehaald en rijdt nu zelfs al met trailer.

Vanna heeft een droom voor de toekomst: uitzonderlijk vervoer rijden! Ze geeft aan "hoe groter hoe beter." Voor nu bevalt het werk bij Vos Logistics haar erg goed en wil nu vooral ervaring op doen met het rijden met een trailer. Internationaal rijden wordt het voor Vanna niet, ze wil graag thuis zijn, in de avond leuke dingen doen en het weekend met haar partner doorbrengen.

Heb jij ook interesse in een opleiding tot vrachtwagenchauffeuse?

Lees hier meer