Wisseling van de wacht

1 November 2021

Vanaf maandag 1 november is kersverse consulent Kimberley de Bie het nieuwe gezicht voor de regio Rotterdam-Alphen a/d Rijn. Na drie jaar neemt haar voorganger Karin Hagebeek afscheid van Aldivèr. Maar helemaal uit beeld verdwijnt ze gelukkig niet.

In 2017 begonnen Karin en Kimberley op exact dezelfde dag bij Aldivèr. Waar Karin als consulent aan de slag ging, vond Kimberley haar draai als recruiter. Het toeval wil dat beide dames elkaar drie jaar later op een bijzonder moment opnieuw ontmoeten, namelijk om van plek te wisselen. De vrijgekomen functie van Karin wordt namelijk opgevuld door Kimberley. Een wisseling van de wacht waar de dames al een aantal weken aan werken.

Niet lullen maar poetsen
"Toen ik in 2017 begon als consulent had ik nog geen enkele ervaring binnen de sector transport en logistiek”, biecht Karin op. “Maar ik vond al snel mijn weg en ontdekte welke prachtige bedrijven er in onze regio zijn. Van het Westland tot aan de Rotterdamse haven; tijdens bedrijfsbezoeken kwam ik op de meest gave plekken en sprak ik met ondernemers die stuk voor stuk trots waren op hun business. Niet lullen maar poetsen, dat soort types. Het paste me als een jas. Ik heb de afgelopen drie jaar ontzettend genoten.”

Ook de contacten met de studenten, de school en de ouders waren Karin op het lijf geschreven. “Ik heb in totaal zo’n 180 studenten mogen begeleiden en was vanaf de zijlijn getuige hoe pubers zich ontwikkelden tot stoere young professionals, die zich de kaas niet van het brood lieten eten. Die transformatie gaf mij de energie om vol passie iedere student de beste, persoonlijke begeleiding te geven.”

Na drie jaar is het echter tijd voor een nieuwe uitdaging, vindt Karin. “Ik ga aan de slag bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, beter bekend als de SBB. Deze organisatie voert in opdracht van het ministerie van OCW het erkennen en begeleiden van leerbedrijven uit. Ik ga aan de slag voor de sectoren transport, logistiek, automotive en maritiem. Kortom; de kans is groot dat ik studenten en consulenten van Aldivèr nog wel eens tegen het lijf loop.”

Vol vertrouwen
Dat zou zomaar Kimberley kunnen zijn, die vanaf 1 november aan de slag gaat als kersverse consulent in de regio Rotterdam/Den Haag. “De overstap van recruiter naar consulent is iets dat ik al heel lang wilde”, vertelt ze. “Als recruiter was ik de rechterhand van de consulenten en verzorgde ik een groot deel van de (administratieve) randzaken. Het grote voordeel is dat ik de afgelopen drie jaar al de nodige ervaring heb opgedaan binnen de sector”, knikt ze. “Ik ken veel van de leerbedrijven, heb regelmatig contact met scholen en studenten en weet wat er komt kijken bij het succesvol afronden van een BBL-traject.”

Om de wisseling van de wacht zo soepel mogelijk te laten verlopen, gingen Karin en Kimberley de afgelopen weken samen op pad langs diverse leerbedrijven en scholen. “Zo kon ik me persoonlijk voorstellen en kon Karin afscheid nemen”, legt Kimberley uit. “Natuurlijk is het straks even spannend wanneer ik voor het eerst zelfstandig op pad ga, maar ik ben ervan overtuigd dat ik net als Karin het visitekaartje van Aldivèr kan worden.” Een overtuiging die Karin honderd procent deelt. “Ik kan mijn studenten vol vertrouwen overdragen aan Kimberley. Daar twijfel ik geen moment aan.”