"Zonder Aldivèr was het me niet gelukt mijn droom te verwezenlijken"

24 August 2021

"Zonder Aldivèr was het me niet gelukt mijn droom te verwezenlijken"

Collin Bouwer, leerling chauffeursopleiding aan het Deltion College

Vanaf het moment dat Collin Bouwer (20) als zesjarig jochie in de cabine van een truck klom, wist hij het zeker. Vrachtwagenchauffeur worden is z'n grote droom. Een droom die hij eind dit jaar hoopt te verwezenlijken met een diploma op zak via het leerwerktraject van Aldivèr.

"Mijn vader werkte jaren geleden bij een transportbedrijf in groente en fruit. Niet als chauffeur overigens. Toch was ik als klein jongetje al gek van de grote vrachtwagens op zijn werk. Ik was een jaar of zes toen ik mee mocht op de vrachtwagen van één van mijn vaders collega's. Toen ik de truck instapte, was ik verkocht. Vanaf dat moment had ik nog maar één wens: ik wil later vrachtwagenchauffeur worden."

"Omdat ik na mijn middelbare school nog niet oud genoeg was voor de chauffeursopleiding heb ik eerst de opleiding Logistiek medewerker bij het Deltion College gevolgd om de tijd te overbruggen. Zo leerde ik Aldivèr kennen en de begeleiding tijdens mijn leerwerktraject beviel me prima. In 2019 was het zo ver en kon ik eindelijk aan de slag met mijn opleiding tot chauffeur. Uiteraard ook ditmaal via Aldivèr."

"Het fijne is dat Aldivèr heel veel zaken achter de schermen voor me regelt. Van het uitzoeken van de best passende rijschool tot het financieren van het gehele opleidingstraject. De consulent van Aldivèr is als het ware mijn rechterhand die, zonder dat ik het merk, alles tot in de puntjes regelt. Zonder de financiering van Aldivèr was het me niet gelukt mijn droom te verwezenlijken. Want wat veel mensen niet weten, is dat een chauffeursopleiding het nodige kost."

"Al sinds mijn zestiende ben ik kind aan huis bij transportbedrijf Jan Krediet. Samen met mijn consulent van Aldivèr heb ik geregeld dat dit mijn leerwerkplek is. Jan Krediet is één van de nog weinige transporteurs die door heel Europa rijdt. Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Ierland: als bijrijder heb ik al heel wat landen gezien. Ik kan niet wachten om straks zelf achter het stuur te kruipen. Ik hoop dat ik met mijn diploma op zak nog heel wat jaren voor Jan Krediet op pad mag gaan."