De opleiding met baangarantie

Referantie Marwin van Lente
De beste opleiding voor uw kind, met baangarantie!

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind; een goede opleiding, een mooie baan en een gelukkig leven. Daarnaast zijn veiligheid en betrouwbaarheid van een opleiding belangrijke factoren. We snappen dat je met vragen zit.
Heeft mijn kind straks wel een baan, gaat mijn kind genoeg verdienen? Hoe ziet zijn of haar toekomst er uit? Wij begrijpen maar al te goed dat je op zoek bent naar antwoorden. Antwoorden die we je op deze pagina graag geven.

Referentie Melvin van Lagemaat
Ouders vertellen over ons Werken & leren traject

Aldivèr biedt een professionele en veilige opleiding aan leerlingen.  Alle partners in het leertraject zijn geselecteerd met het beste resultaat voor de leerling voorop.

Wij hebben enkele ouders gevraagd naar hun ervaringen met het Werken & Leren traject van Aldivèr. Lees hier de verhalen van onder andere Rob, Wilco en Werner.

Ouders vertellen

AdobeStock 430638527 30

De voordelen van Aldivèr! 

  • Wij hebben een uitgebreid netwerk aan leerbedrijven in de transport & logistiek
  • Wij bieden intensieve en persoonlijke begeleiding gedurende het complete BBL-traject
  • Wij bieden een op maat gemaakte spaarfinanciering voor het rijbewijzenpakket: de facturen van de rijschool komen naar ons i.p.v. naar de leerling
  • Wij ontzorgen leerlingen en ouders gedurende het hele traject: we zijn de schakel tussen het leerbedrijf, de school en de rijschool

Informatie voor leerlingen

De professionele opleider in de logistiek

Gemiddeld vinden we ieder jaar voor ruim 500 leerlingen een passende leerwerkplek, met name in de vakgebieden transport, logistiek & automotive. Bij ons krijgt iedere leerling een gedegen opleiding voor een mooi vak, met de mogelijkheden om het diploma uit te breiden met diverse rijbewijzen.

Wij zorgen voor een geschikte en betrouwbare leerwerkplek gedurende de opleiding, met een passend salaris en financiële ondersteuning voor het behalen van certificaten en/of rijbewijzen. Zo helpen wij onze leerlingen vakbekwaam op weg naar de toekomst.

Informatiepakket downloaden

Wat is Beroeps Begeleidend Leren en hoe gaat dat in zijn werk?

Vier dagen werken, één dag naar school
BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat houdt in dat onze leerlingen een vak leren door gelijktijdig te werken en te leren. Leerlingen werken gemiddeld vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf om het gekozen vak (of vakgebied) in de praktijk te leren en te ervaren. Daarbij krijgen ze begeleiding van een zogenoemde praktijkbegeleider van het bedrijf zelf. Het bedrijf waar de leerling aan de slag gaat, hebben we niet willekeurig gekozen. Het is altijd een officieel erkend leerbedrijf, zodat we er zeker van zijn dat onze leerlingen een gedegen leer- en ervaringstraject volgen.

Dienstverband
Voor de dagen dat onze leerlingen aan het werk zijn, krijgen ze natuurlijk een keurig salaris betaald. Leerlingen zijn bij ons in dienst, contractueel voor de duur van hun leerwerktraject.

Theorie op school
Naast de vier werkdagen gaan leerlingen één dag per week naar school. Afhankelijk van het gekozen vak(gebied) krijgen ze op school de bijbehorende theoretische leerstof aangeboden. Zo kunnen ze de theorie direct in de praktijk uitvoeren en toepassen.

AdobeStock 507560066 min 25 v2
De opleiding met baangarantie

Een BBL-traject duurt - afhankelijk van het vakgebied/de opleiding - twee tot drie jaar. Wanneer leerlingen het examen gehaald hebben, ontvangen ze een officieel erkend MBO-diploma. Daarmee kunnen ze vrijwel zeker bij elk bedrijf terecht voor een fulltime baan. Na het behalen van de rijbewijzen en het vakdiploma werken leerlingen nog zo’n anderhalf jaar via Aldivèr. De kans is bovendien erg groot dat ze meteen aan de slag kunnen bij hun leerbedrijf, maar dat is wederzijds niet verplicht.

AdobeStock 302850258 min 40
De investering wordt direct terug verdiend

Vaak moeten leerlingen aanvullende certificaten behalen. Denk bijvoorbeeld aan een rijbewijs of een heftruckcertificaat. Daar zijn vaak extra kosten aan verbonden. Wij organiseren en betalen die extra kosten, waarbij we in het studiecontract vastleggen hoe we die kosten verdelen. Dankzij een bonusregeling, die we elk jaar vaststellen, kan de leerling een deel van die extra kosten al tijdens het traject snel terugverdienen.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!